Skribent:
Kategori:

Familjesemester

Skribent:
Kategori:

Familjesemester

20 underhållande vattenland i Norge

Vill du ta med dig familjen till ett vattenland? Se alla fina erbjudanden som finns i Norge.

vattenland norge
Aquarama har både utomhus- och inomhusbassänger och ett idylliskt läge vid Bystranden i Kristiansand. Foto: Anders Martinsen/Aquarama

Norge har mycket fint att bjuda på, detta gäller också vattenland. Här har Goda tider hittat 20 läckra vattenland med aktiviteter för hela familjen. OBS! När priser uppges gäller det första priset vardagar och det andra priset helger.

Drammensbadet

Drammensbadet

Drammensbadet är mycket populärt.

Ligger i Drammen

Drammensbadet har sammanlagt 9 bassänger – 5 inomhus och 4 utomhus. Som en av Norges största vattenland finns här utöver detta en hel rad roliga faciliteter som strömkanal och klättervägg. Din inre tävlingsmänniska kan lockas fram när du tar med familjen till den 63 meter långa rutschkanan, där tidtagning håller koll på vem som leder.

http://drammensbadet.no/

Bø Sommarland

Bo i sommarland

Bø Sommarland är Skandinaviens största vattenpark.

Ligger i Bø i Telemark

Bø Sommarland är Skandinaviens största vattenpark och är en dröm för många barn under varma sommardagar. Med otaliga rutschkanor och attraktioner kan barn i alla åldrar ha en fantastisk dag. Attraktionerna är indelade i olika kategorier så att du kan se vad som passar dig och dina barn – våghalsig, spännande och snäll. Nytt för i år är vattenrutschkanan Tryll – en rutschkana som beskrivs som en bio-upplevelse med fart. Här ser du filmsnuttar med ljud under nedfarten!

https://www.sommarland.no/

Totenbadet

Ligger i Raufoss

Totenbadet har bland annat barnbassäng, huvudbassängen Dønningen (Dyningen, som är en vågbassäng), aktivitetsbassängen Kulpen (Dammen) och vattenrutschkanan Den gula anakondan.

http://www.totenbadeland.no/

Vannkanten

Vannkanten

Vannkanten är Bergens enda vattenpark.

Ligger i Bergen

Vannkanten är Bergens enda vattenland och ligger i anslutning till köp- och upplevelsecentret Vestkanten. De erbjuder bassänger både inne och ute, relaxavdelning, bubbelbad och Norges längsta vattenrutschkana.

http://www.vannkanten.no/

Tropicana

Tropicano

Tropicana tillhör Pers Hotel i Gol.

Ligger i Gol

Tropicana är en av Norges största kombinerade inom- och utomhusvattenland. Megarutschkanor, vågbassäng, grottor och Wild River är vansinnigt roliga för små och större barn. Ett speciellt djungelland för de minsta med 35 centimeters vattendjup.

http://www.pers.no/tropicana

Grottebadet

Ligger i Harstad

Grottebadet hittar du inne i berget mitt i Harstads centrum – känd som Norges roligaste vattenland. Bland grottor och vattenfall hittar du rutschkanor, vattenkanoner och vågbassänger för de minsta. Du hittar också träningscentret Actic i en separat avdelning.

http://www.grottebadet.no/

Pirbadet

Pirbadet

Pirbadet i Trondheim är Norges största inomhusbad. Foto: Sven-Erik Knoff

Ligger i Trondheim

Pirbadet är Norges största inomhusbad och ligger på Brattsøra i Trondheim. Anläggningen ligger precis vid havet och har en vacker utsikt.

https://www.pirbadet.no/

Jorekstad fritidsbad

Ligger i Lillehammer

Jorkestad fritidsbad har fyra bassänger, rutschkanor, vattenkanoner och är ett vattenland med möjlighet till aktiviteter både inomhus och utomhus. Klätterväggen är ganska populär bland de yngsta med en höjd på 3,6 meter över bassängen. Vackert läge.

https://jorekstad.no/

Atlanterhavsbadet

Ligger i Kristiansund

Atlanterhavsbadet lockar med bland annat vågbassäng, strömkanal, Den stora vattenrutschkanan, Den lilla vattenrutschkanan, barnbassäng, dykanläggning, bubbelbad och badtunnor både utomhus och inomhus.

http://www.atlanterhavsbadet.no/

Ringeriksbadet

Ligger i Hønefoss

Ringeriksbadet är ett fint inomhusbad med bra rutschkanor, en barnbassäng med en superbarnrutschkana och en stor värmebassäng. Här får du en bra kombination av en simhall, ett vattenland och ett wellness-center.

http://ringeriksbadet.no/

Polarbadet

Ligger i Bardufoss

Polarbadet är enligt vattenlandets egen utsago den nordligaste vattenparken i Norge. En fin anläggning med en 52 meters vattenrutschkana, ångbad och en stor bassäng. Det stora utomhusområdet består av gräsmattor, idrottsanläggning och löparbanor.

http://polarbadet.no/

Lustrabadet

Ligger i Gaupne vid Sognefjorden

Lustrabadet är en av Norges finaste badanläggningar och ligger i Gaupne, Luster. Luster ligger mitt i hjärtat av Sogn, direkt vid Sognefjorden, Sognefjället och Nigardsbreen. Vattenlandet innehåller två olika barnbassänger, rutschkanor, 25 metersbassäng, wellness-avdelning med grotta, värmebassäng, badhytter och badtunnor. Här kan du nyttja fontäner, luftbubblor, massage- och motströmsbad och njuta av en fantastisk utsikt över fjäll och vattenfall.

http://lustrabadet.no/

Superland

Superland

Superland bjuder på rutschkanor och mycket kul för stora och små barn.

Ligger i Sarpsborg

Superland tillhör Quality Hotel Sarpsborg och består av både leklandet Superland och Badeland. Badeland bjuder på olika attraktioner i sin anläggning. Förutom två olika barnbassänger och en huvudbassäng med strömkanal, bubbelbad, fontäner och vattengardin, kan du också roa dig med olika rutschkanor och en spacebowl. Här finns också en relaxavdelning för vuxna med bastu och vuxenbassäng.

https://www.superland.no/

Sørlandsbadet

Ligger i Lyngdal

Sørlandsbadet är Norges sydligaste vattenland med både inom- och utomhusanläggning. Inomhusanläggningen är öppen året om och har många roliga faciliteter. Här finns både barnbassäng för de allra minsta, samt vågbassäng och bubbelbad för de äldre. Barnen kan roa sig med drop-rutschkana och en vattenrutschkana på hela 60 meter.

http://www.sorlandsbadet.no/

Aquarama

vattenland norge

Aquarama har både utomhus- och inomhusbassänger och ett idylliskt läge vid Bystranden i Kronoristiansand. Foto: Anders Martinsen/Aquarama

Ligger i Kristiansand

Aquaramas bad- och simanläggning har mycket att erbjuda. Med sitt fantastiska läge på Bystranda i Kristiansand är Aquarama Bad Sørlands största inomhusbad och en av Norges största vattenland och spa inomhus. Aquarama består av både vattenland, spa, idrottsbassäng och hopptorn. I vattenlandet finns plask-pool för de minsta, vågbassäng och strömkanal för de lite äldre. Dessutom erbjuds här klätterbassäng med tre svårhetsgrader och inte minst, Sørlands enda inomhussurfing, AquaSurf.

https://www.aquarama.no/

Østfoldbadet

Østfoldbadet

Østfoldbadet har inte bara roliga rutschkanor, de har också vågbassäng och mycket annat för hela familjen.

Ligger i Askim

Østfoldbadet har något för alla – och vissa faciliteter passar helt klart alla, oavsett ålder. Den stora vågbassängen med upp till 80 cm höga vågor har en grotta bakom vattenfallet och är något som lockar alla. Du kan också delta i yoga i vattenlandets tillhörande friskvårdscenter, eller slappa i terapibassänger eller i bubbelbaden.

https://www.ostfoldbadet.no/

Oasen

Oasen

Oasen är Nord-Europas största anläggning i bergen.

Ligger i Namsos

Oasen är Nord-Europas största anläggning i bergen. De unika omgivningarna gör det extra roligt att hoppa från tre meters svikten eller att titta på bergstopparna från bubbelbadet. Barnen kan roa sig i barnbassäng med vattenkaskad, vattenrutschkana, värmebassäng och bubbelbad. För dem som uppskattar hopptorn finns det här hopptorn i olika höjder.

http://www.oasen-namsos.no

Nordlysbadet

Ligger i Alta

Nordlysbadet kan erbjuda ett nästan 900 kvadratmeter stort bassängområde med aktivitetsbassäng, tävlingsbassäng, barnbassäng och simskolebassäng. Här kan du prova på vattenrutschkana, klättervägg och strömkanal. Om inte detta är nog kan du gömma dig i en grotta med vattengardin. För de allra minsta finns det en plaskpool. Badet erbjuder också en wellness-avdelning med badhytter, isbad och badtunna utomhus.

http://nordlysbadet.no/

Nordlandsbadet

Nordlandsbadet

Nordlandsbadet ligger under Bodø Spektrum och har mycket att bjuda på för hela familjen.

Ligger i Bodø

Nordlandbadet, med anknytning till Bodø Spektrum, har en av Norges modernaste badanläggningar och erbjuder under hela året härliga och aktiva dagar i det turkosblå vattnet. Vattenlandet arrangerar aktiviteter som vattenaerobics och poolparty och har barnbassäng, hoppbassäng, terapibassäng, utomhusbassäng, motionsbassäng, vågbassäng, strömkanal och inte minst utomhusrutschkanor. Något för alla smaker.

https://bodospektrum.no/nordlandsbadet

Ankerskogen

Ligger i Hamar

Ankerskogen är en kommunal badanläggning med många fina möjligheter för hela familjen. Anläggningen har utöver tävlingsbassänger med hopptorn också en familjeavdelning. Här hittar du en strand, plaskdamm och en liten rutschkana för de minsta. De större barnen föredrar den djupare bassängen med ljussatt vattenrutschkana, klättervägg, vattenkanoner, vattenfall och andra aktiviteter. Det finns också ett bubbelbad i familjeavdelningen där hela familjen kan slappna av.

https://www.ankerskogen.no/