Kategori:

Kakor och tårtor

Kategori:

Kakor och tårtor

Våfflor utan ägg

Våfflor utan ägg är särskilt spröda och goda när de kommer direkt ifrån våffeljärnet. Servera dem på en gång.

Våfflor utan ägg
Nystekta våfflor med grädde och sylt går åt innan du hinner duka bordet och servera dem.

Har du någon gång provat att laga våfflor utan ägg? De är spröda, saftiga och lite fräschare i smaken än “vanliga” våfflor, perfekt nu när det börjar bli lite varmare ute.

Våfflor med god sylt, lite grädde och kanske några färska bär är aldrig fel.

Kanske är du sugen på våfflor till frukost eller till en liten picknick på i trädgården? Låt barnen göra våfflor, dekorera och duka bordet och bjud in vänner och bekanta på besök. Det blir garanterat inte sista gången som de kommer på besök.

Även om detta är äggfria våfflor så är de så goda att ingen kommer att märka skillnad!

 

'

Tillagningstid

30 - 45

Portioner

10 våfflor

Svårighetsgrad

Easy

Våfflor utan ägg

  • 70 gram socker
  • 300 gram siktat vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl kärnmjölk (ev. utspädd filmjölk)
  • 4 dl mjölk
  • 100 gram smör

Så här gör du

  1. Häll i allt torrt i en bunke och tillsätt mjölken och smält smör. Använd en visp.
  2. Låt smeten stå i 5 minuter innan du börjar att steka våfflorna.
  3. Täck våfflorna med en ren kökshandduk efter stekning så att de håller värmen.
  4. Servera nystekta våfflor med grädde och sylt.
'

Nystekta våfflor utan ägg smakar kanske ännu bättre utomhus med god sylt och grädde.

Våfflor med god sylt och grädde passar perfekt utomhus när det är fint väder.

'