Skribent:
Kategori:

Frukost

Skribent:
Kategori:

Frukost

Amerikanska pannkakor

Få saker ger den härliga helgkänslan lika fort som nystekta amerikanska pannkakor på frukostbordet!

Tjocka, små pannkakor är en perfekt utgångspunkt för en härlig pannkakbuffé oavsett om det är en helt vanlig helg eller en födelsedagsfest! Foto: Familiematblogg

Amerikanska pannkakor är tjockare och mindre än traditionella svenska pannkakor och har mer gemensamt med plättar. De små pannkakorna kan både serveras med sött och salt, och är perfekta både till frukost och lunch. Eller varför inte med en ny twist på födelsedagsfesten?

Bjud in vänner och grannar på pannkakbuffé som födelsedagsfrukost!

Stek en hög med små, tjocka amerikanska pannkakor, ställ fram banan, blåbär, hallonsylt, mesost, lönnsirap, honung, valnötter, bacon, gräddfil och Nutella på bordet, så kan både de stora och små gästerna enkelt komponera sin egen favorit. Garanterat en hit!

Hennie gör pannkakssmet. Foto: Familiematblogg

'

Tillagningstid

20 - 30

Portioner

8 små, tjocka pannkakor

Svårighetsgrad

Easy

  • 250 gram vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 2 ägg, lätt hopvispade
  • 1 stor matsked smör, smält och avsvalnat
  • 3 dl mjölk
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Blanda mjöl, bakpulver och socker.
  2. Tillsätt de hopvispade äggen, smält smör och mjölk och blanda till en jämn smet.
  3. Låt smeten svälla i cirka 20 minuter.
  4. Stek pannkakorna på medelvärme.
'

Vill du servera alla pannkakorna samtidigt? Sätt ugnen på 100 grader och lägg in dem där allt eftersom de blir färdigstekta. Låt dem ligga i ugnen tills du är redo att servera.

'