Skribent:
Kategori:

Frukost

Skribent:
Kategori:

Frukost

Klassiska overnight oats

Innan du lägger dig, gör det till en vana att ta 3 minuter för att göra din frukost inför morgondagen. Då har du en bra frukost som du antingen kan äta hemma eller ta med dig till jobbet dagen efter.

Klassiska overnight oats

Overnight oats, eller kallgröt som det också kallas, är enkelt och bra. Det är helt enkelt en kall havregröt som fixar sig själv i kylskåpet. Rör bara ihop havregryn med vätska och önskad smaktillsats och ställ in det i kylskåpet så fixas det medan du sover. När du vaknar har du en otroligt god och näringsrik frukost som du antingen kan äta hemma, på bussen eller på jobbet.

När du väl kommit igång med overnight oats kan du snabbt bli fast. Gröten varieras enkelt med det du gillar mest, något som gör det svårt att tröttna på det. Här har vi serverat den med rostade mandlar, kokosflingor och blåbär som är en väldigt god kombination. Det är också mycket gott att servera den med lite naturell yoghurt och lite honung ovanpå. Tillsätter du 1 msk chiafrön i gröten blir den ännu nyttigare och får lite annorlunda konsistens.

TIPS: Om du inte hinner blanda gröten på kvällen och ändå är sugen på gröt dagen efter har vi ett bra tips, köp glutenfria havregryn! De löses upp snabbare än vanliga havregryn och smakar väldigt gott!

Overnight oats är perfekt att ta med dig om du inte hinner äta frukost hemma. Foto: Familiematblogg

'

Tillagningstid

60+

Portioner

1

Svårighetsgrad

Easy

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl naturell yoghurt (eventuellt äppeljuice)
  • eventuellt 1 msk honung
  • topping som du gillar

Så här gör du

  1. Blanda ihop havregryn, yoghurt, mjölk och honung på kvällen.
  2. Täck med plast och sätt i kylskåpet över natten.
  3. På morgonen har du färdig frukostgröt att äta.

 

'