Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Indisk grönsaksgryta

Här får du receptet på en fantastiskt god indisk gryta - proppfull av grönsaker!

Indisk grönsaksgryta
Sund, god, smakrik och mättande. Indisk gryta är en perfekt vardagsmiddag. Foto: Kokken og Konditoren

Meatfree Monday (Köttfri måndag) är ett känt fenomen och är en bra påminnelse om att introducera mer grönsaker i maten. Indiska grönsaksrätter med mustiga kryddor faller de flesta i smaken – och denna rätt värmer kroppen skönt.

'

Indisk grönsaksgryta

Tillagningstid

30

Portioner

4

Svårighetsgrad

Easy

  • 2 pkt kikärtor
  • 3 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 blomkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1/2 pkt sockerärtor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk red currypasta
  • 3 dl yoghurt
  • 1 gurka
  • 2 lime
  • naanbröd
  • stekolja

Så här gör du

  1. Sila av vätskan från kikärtorna och skölj i rikligt med kallt vatten.
  2. Finhacka rödlök och vitlök. Skär morot och blomkål i jämna medelstora bitar.
  3. Bryn lätt på låg värme i en gryta eller djup stekpanna med lite rapsolja och tillsätt currypastan.
  4. Tillsätt krossade tomater och kokosmjölk och låt det puttra i 20 minuter. Tillsätt sockerärtor som du delat under de sista minuterna av koktiden. Smaka av med limejuice och kryddor utifrån egen smak inför servering.
  5. Tillred en enkel yoghurtdressing genom att blanda yoghurt med riven gurka. Smaka av med limejuice.
  6. Servera linsgryta med naanbröd och dressing.
'