Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Vegansk one-pot pasta med grönsaker

Denna rätt är full av protein och andra sunda, näringsrika godsaker och den är helt utan kött. Den kommer garanterat falla vuxna, barn och gäster i smaken, oavsett om de är veganer eller inte.

Vegansk one-pot pasta
Foto: Karoline Marberg

Alla som älskar grönsaker kommer att digga denna lättvunna godsak! Om du vill öka proteininnehållet kan du till exempel blanda i en eller två förpackningar bönor eller linser.

'

Tillagningstid

15 - 20

Portioner

4-6

Svårighetsgrad

Easy

  • 500 gram penne fullkornspasta
  • 1 squash
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater, i halvor
  • 1/2 broccoli, i buketter
  • 1,4 l vatten
  • 1-2 förpackningar spagettisås med tomat och örter
  • salt och peppar

Topping

  • hackade cashewnötter
  • eventuellt färsk basilika

Så här gör du

  1. Skär grönsakerna i bitar i passande storlek.
  2. Blanda vatten och spagettisås. Vill du ha en lite kraftigare tomatsmak så späd inte med vatten.
  3. Lägg alla ingredienser, förutom broccoli, i en stor kastrull. Koka upp på medelhög värme. Rör om med jämna mellanrum. När det återstår cirka 2 minuter tills pastan är klar lägger du i broccolibuketterna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa pastan med rikligt med hackade cashewnötter innan du serverar den.
'